Marţi, 19 martie 2024 - 7:51:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Eu votez...Tu votezi...Ei... ne obligă


3 septembrie 2014

Prin anul 2012, un grup de cetăţeni politici români a ajuns la concluzia că este imperios necesar ca românii, oricare ar fi aceia, să voteze.

De ce această concluzie şi necesitate absolut imperioasă?!

Pentru că aceiaşi cetăţeni politici au stat ei şi s-au gândit mai bine că marile şi adevăratele probleme pe care le au românii şi România atunci când vine vorba de conştiinţa naţională, politică şi socială sunt cauzate în parte şi în întreg de indiferenţa pe care românii o manifestă faţă de drepturile şi obligaţiile pe care le au în raport cu clasa politică a ţării şi, mai ales, cu actul de exercitare a votului.

Ca atare, aşa cum se întâmplă ori de câte ori o revelaţie mare şi unică loveşte politicul direct în cap (care dintre ele, nu se ştie..) s-au apucat de iniţiat un proiect de lege prin care românii să fie obligaţi să voteze că, altfel, se lasă cu amenzi şi penalizări.

Este mai mult decât interesantă motivarea care stă la baza acestei geniale idei a politicului român: evitarea şi eliminarea fraudării alegerilor!

Acum, la distanţă de 2 ani de momentul acela, odată cu începutul toamnei politice, dar, mai ales, odată cu apropierea funiei politicului de parul alegerilor prezidenţiale, s-a revenit în forţă asupra găselniţei, ea devenind tacit, aşa cum se fac şi se desfac majoritatea chestiilor importante şi interesante din forja politică de culise a ţării, acceptată şi, deci, aproape ca şi întâmplată...

Şi cum politicul nostru dă dovadă de o nestrămutată voinţă de catâr atunci când vine vorba de interesele personale, nu am nicio urmă de îndoială că totul este bătut în cuie, rămânând doar ca românii să şi simtă efectele acestei minunate şi perfect democratice legi, care le pică în cap exact ca găleţile de apă ce au isterizat omenirea în ultimele săptămâni.

Deci, dragi români, stimaţi cetăţeni ai fiefului politic numit România, se prea poate ca, până acum, să nu fi înţeles dumneavoastră cum stă treaba cu votul şi ce înseamnă el sau nu. Însă, de acum înainte, fie că înţelegeţi de bună voie şi cu frumosul să vă luaţi picioarele la spinare când sună goarna electorală şi să vă prezentaţi cu mic cu mare la cutiuţe ca să puneţi ştampila voinţei dumneavoastre de cetăţeni liberi şi democraţi, fie că vă încăpăţânaţi să staţi acasă şi să vă scobiţi în diferite părţi anatomice sau vă arătaţi indiferenţi la marele circ politic din ograda românească, veţi fi obligaţi, dragii mei români, să o faceţi! Pentru că, altfel, vă veţi trezi că aţi încălţat o amendă ”modestă” şi ”simbolică” de numai 1000 lei. Lucru care sunt absolut convinsă că este perfect în acord cu legile democraţiei, ale votului universal garantat pentru orice cetăţean major şi normal la cap al planetei, cu drepturilor dumneavoastră de oameni şi de cetăţenti liberi şi cu drept de decizie şi exprimare a voinţei liber consimţite şi garantate de statul în care vă duceţi existenţa...

Acum, fie vorba între noi...aţi stat vreodată să vă gândiţi serios atunci când aţi decis că nu merită deranjul şi efortul acea prăpădită de ştampilă pusă pe X sau Y partid, persoană, grup sau te mai miri ce altfel de creaţii şi creaturi politice autohtone cât de mare este pericolul ca, prin această indiferenţă crasă şi neglijenţă civică, prin această lipsă de conştiinţă naţională şi cetăţenească, prin lipsa preţioasei dumneavoastre persoane şi personalităţi să daţi girul tacit la fraudă, plastografii, furturi, minciuni, manipulare şi atâtea alte mizerii pe care adversarii politici (care or fi aia?!) să poată profita de dvs. şi de viaţa dvs. şi să vă năruie întreaga existenţă printr-o guvernare dezastruoasă în următorii Z ani pe care îi mai aveţi la dispoziţie în această viaţă şi în această ţară condusă atât de admirabil şi progresist până în acest moment?!?

Ei bine...eu am stat să mă gândesc...şi am ajuns la concluzia că, de 25 de ani, românii votează...şi nu oricum, ci cu puhoiul, cu toptanul, cu japca, cu plasa, cu găleata, cu 100 de lei, cu parul , cu naivitatea şi indulgenţa pe care numai copiii sau oligofrenii le au.

Şi m-am mai gândit că, tot de cam atâţia ani, grupul de cetăţeni politici care face şi desface în ţara asta şi care îşi împarte cum şi când vrea voturi, garanturi constituţionale, locuri în structurile politice ale ţării, banii economiei naţionale, fiefuri de domniaţie teritorială,  sceptrul puterii, legile şi milosteniile pentru români (aşa cum numai zeii o pot face), dar care grup are mai ales dreptul de a tăia şi spânzura în ţara asta după cum îi dictează „legile junglei politice”, are, şi de data asta, tot dreptul să ne impună în acest moment de cumpănă pentru ţărişoara noastră şi în special pentru cine şi cum se va căţăra pe cel mai înalt şi şmecher scaun din vârful ierarhiei politice a ţării să îl votăm, să îl iubim şi să îl alegem….că altfel….mama ghiavolului ne ia. Şi nu ne ia puţin, ci cam aşa...1000 lei, echivalentul a vreo 200 şi ceva de euro...cât nici măcar alţii mai civilizaţi din Europa nu au îndrăznit să se obrăznicească să ceară pe faţă.

Şi mai m-am gândit...aşa...într-o doară....că toată această minunată schemă politică trebuie că are un tâlc abscons...de vreme ce...cumva, întâmplător probabil, acum 2 ani, am avut de votat altă tranşă politică a ţării şi că taman atunci a picat şi revelaţia cu votul obligatoru. Iar acum...ca un facut...tocmai s-a copt şi este gata de a fi împărţită cu mare generozitate şi grijă poporului, exact când cetăţenii politici sunt din ce în ce mai îngrijoraţi pentru cine va păstori destinele naţiunii noastre, dar, mai ales, interesele politicului românesc de acum în următorii 5...poate 10 ani...

Aş zice că este pură coincidenţă...dacă nu ar fi mai mult decât evident faptul că, aşa, peste noapte, în curtea lumii politice apar şi se destramă cu viteza luminii tot felul de figuri politice, unele mai halucinante ca altele, prezumtivi candidaţi la fotoliul prezidenţial, încârdăşii de conjunctură, care se pretind partide politice reformate sau născute din viziunile bahice sau delirante ale unuia sau....uneia…sau ....altuia… Că pare că se caută cu disperare omul potrivit şi că el nu prea mai există şi asta nu din cauză de ofertă sau piaţă, ci pentru că, dintre cei care pot fi aburcaţi până acolo sau au tupeul să o facă, pare că niciunul nu e menit sau agreat...

În plus, mi se pare ciudat faptul că, dincolo de orice trâmbiţă sau perdea de fum cu care ne-am obişnuit şi ne-a obişnuit instrumentul politic al presei, precum s-a obişnuit măgarul lui Buridan cu apă, paie şi bătaie, există o acută disperare şi frică faţă de ceva ce s-a schimbat în ”metabolismul” politic european şi internaţional şi care tinde să respingă orice formulă politică românească sau permutare sau combinare pe care politicul actual o mai poate face pentru a scoate asul din mânecă.

Cumva...nu mi se mai pare nici întâmplător şi nici straniu faptul că marele tăvălug politic şi-a pornit motoarele la maximum, alimentat cu combustibilul legislativ şi condus cu viteză turbată de către ”liderii politici” ai ţării spre scopul suprem care nu mai lasă loc de îndoieli, ezitări, scrupule sau amabilităţi.

Miza este mult prea mare, iar visteria mult prea goală...ca deh...stomacul politic este mare, bulimic şi are nevoie de hrană şi certitudini.

Ca atare, iată doi iepuri împuşcaţi dintr-un singur foc. Ne tragem şi voturi certe după care să ne facem treaba cât mai confortabil şi „legal”, ne acoperim bine cu legea şi cu efectele ei (dă-o încolo de Constituţie, asta este secundară şi incomodă!), ne aşezăm bine pe poziţii, ne antrenăm mânuţele şi degeţelele pentru numerele de magie şi scamatorie politică si...ceea ce este şi mai important...primim şi bani. Bani, fratilor!! că o campanie nu este de colo şi nu costă puţin.

Aşa, ca să se uite şi alţii la noi cum suntem de corecţi şi nefrauduloşi, cum punem neamul la punct şi îl trezim la conştiinţă, cum suntem de transparenţi şi democraţi şi cum, în final, ne alegem corect şi prin vot…LIBER exprimat. Că aşa se întâmplă în marile democraţii ale lumii şi aşa se spune că face bine la popor.

De or să se mire şi stelele însele… ele şi alţii care mai au mintea la ei şi ochii lipsiţi de defecte funcţionale sau neurologice…de cât de democrată şi liberă este politica românească! Aşa cum este şi justiţia, este şi presa, şi televiunea, şi cuvântul şi omul în această ţară de basm a lumii....

Iar cel care va veni să domnească peste români şi ţara lor în următorii ani, cu siguranţă că va fi un preşedinte în adevăratul sens al însemnătăţii acestei funcţii şi rang într-un stat… Adică un om de toată isprava… Un român adevărat care va intra în istorie alături de cea mai mare şi importantă schimbare în conştiinţa românilor...VOTUL OBLIGATORIU LIBER CONSIMŢIT ŞI GARANTAT CONSTITUŢIONAL AL CĂRUI ABSENTEISM va costa 1000 lei şi posibile alte penalizări sociale, economice şi....morale.

Asadar...Să votăm...cu bună voie şi de bunăvoie...


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro