Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 8:14:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nişte cazuri – pamflet


27 martie 2013

E ultima oară, sper, când mai scriu despre aceşti oameni: Minel Ghiţă Mateucă  şi Dragoş Pătraru.

         Despre ei, nu pot decât pamflet...

         O să-ncep cu al doilea, de la care aveam mai mari pretenţii, dar care m-a dezamăgit iremediabil, prin rândurile scrise la rubrica „O scrisoare ca şi pierdută” din ziarul „altphel” nr. 390, An VIII, 22-28 martie 2013: „Dacă vreţi, putem discuta într-o zi despre chestiunile care vă califică pentru statutul de baron. Şi, dacă vreţi (dacă aţi glumit cu Mateucă, atunci glumesc şi eu) să-l concediaţi de la muzeu pe colegul meu pentru delict de opinie, eliberându-l din nou pe micul dictator care zace în dumneavoastră, n-aş putea decât să vă mulţumesc pentru asta. Adică, decât să stea pe un salariu de rahat la muzeu, nu mai bine scrie el anchete în altphel şi în presa naţională (nici asta nu e stăpânită toată de USL, să ştiţi), despre ce se întâmplă la Consiliul Judeţean Prahova? Numai bine vă doresc, domnule baron Mircea Cosma!”

         Dragoşe, sincer, rândurile tale mă sperie. Eu, unul, le înţeleg ca pe o ameninţare, în stil mafiot, la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, al cărui admirator, precizez, nu sunt.

         Dar! Omul a câştigat alegerile şi le-a câştigat corect! Omul a muncit şi munceşte enorm. Dragoşe, merită respect! Nu te poţi adresa aşa, nu îl poţi lua pe tonul ăsta şi nu este admisibil să ameninţi pe faţă că, dacă îţi dă colegul afară, curg anchetele...

         Tu, care lupţi pentru dreptate, tu faci de-astea? Dacă sunt anchete de făcut, de ce nu le faci? Zi ce ai de zis, Dragoşe, dacă eşti acel cavaler al dreptăţii! Hai! Să te văd! Aştept nişte mega anchete la Consiliul Judeţean!

         Dacă tot suntem la capitolul anchete şi Consiliu Judeţean Prahova, te întreb dacă putem şi noi vedea ce îl califică pe Mateucă Minel Ghiţă să lucreze muzeograf şef – asta am auzit că e el la Muteul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova... dacă greşesc, rog a fi corectat şi împing scuzele anticipate! – şi ce activitate a avut el pe 2012! Asta aşa, să fim transparenţi şi corecţi? Ă? Ce zici?

         Probabil că te ajută cu gramatica pe la ziar, că e vrednic şi că e pe gustul tău ce scrie, deşi a scris că nu avem ISSN la revistă, că eu sunt nu ştiu ce id... Adică le cam dă pe alături! Pentru confuzia cu id-ul şi-a cerut scuze, pt aia cu ISSN-ul şi pentru altele nu încă! Fii mai atent la ce scrie gagiul, că nu e chiar aşa minunat cum îl vezi!

         Închei cu rugămintea către Dragoş Pătraru de a nu mai etala asemenea ameninţări absolut înspăimântătoare! Sau, oare, chiar trăim într-o junglă?

         Acum, despre Minel Ghiţă Mateucă. După ce am citit ce a scris despre mine în numărul mai sus amintit „luptându-se ca porcul cu dovleacul” – e o expresie den bătrâni, nea Minele! – să îmi găsească greşeli – nea Minele, „spărgători de gheţuri şi de ninsori” e o metaforă”! poate să nu îţi placă ţie... şi? Scrie tu mai frumoase! Te rog să nu mai presupui ce am avut eu de gând să scriu, să transmit, că habar nu ai!

         Am înţeles că mă urăşti... Foarte bine! Şi eu îi dispreţuiesc pe ăia care pe la 60 de ani nu au operă şi se dau mari critici şi mari lingvişti! Vezi Nicolae Dumitrescu – ăsta se străduie în ultimii ani să scrie cât mai multe cărţi! – , vezi-te pe tine, în oglindă!

         Dacă tu te uiţi în oglinda istoriei culturale a acestui judeţ, vezi beznă!

         Scrie cărţi, Minele! POŢI?


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro