Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:10:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România, ţara pseudovedetelor!


5 februarie 2013

Nu îmi vine să cred câţi oameni fără pic de cultură trăiesc în România! Sunt oripilată să văd pe toate posturile TV şi în toate ziarele persoane care nu au nimic de spus, ci pur şi simplu îşi expun viaţa privată pe unde apucă. Începând cu Bianca Drăguşanu şi terminând cu artişti cunoscuţi, care în ultima vreme fac deliciul tuturor. Şi cel mai rău este faptul că publicul este interesat de aşa ceva. Haideţi să fim realişti! De ce ar trebui să ne intereseze ce face X şi Y? Cu ce ne ajută? Suntem mai bogaţi, mai deştepţi, mai în trend? Nu! Categoric nu! Unde o să ajungă mass media? Ce fel de jurnalism este acesta?

Sunt absolut şocată cât de pot fi de... (nici nu ştiu cum să mă exprim pentru a nu jigni pe nimeni) prostuţe unele persoane, dar ele vor să apară la TV. Fraţilorrrr... pentru a fi pe sticlă chiar trebuie să şi ai ceva de spus! Există un public care te priveşte şi care cu siguranţă te şi critică! Noi, jurnaliştii ar trebui să încercăm să educăm publicul şi nu să ne lăsăm educaţi. Dacă am da altceva, cu siguranţă ar fi apreciat! Din moment ce vedem peste tot numai pipiţe (ca să nu le spun altfel), normal că îndobitocim publicul! O să se ajungă în stadiul în care şi alea de pe centură să vrea să fie vedete domne'... Învăţaţi mai întâi limba română şi apoi doriţi-vă să apăreţi pe sticlă! Tot felul de fufe se cred vedete... vedetă se poate numi omul acela care este respectat şi iubit de către public, care îl consideră aşa şi-i oferă acest statut (pe care şi l-a câştigat în timp, prin multă muncă şi trudă). Luaţi aminte de la persoanele mai mature, care au o anumită experienţă şi au picioarele bine înfipte în pământ!

Dragi colegi de breaslă, dragi jurnalişti nu credeţi că ar fi timpul ca într-adevăr să facem presă şi televiziune? Ceea ce este astăzi nu se poate numi aşa. Este păcat să ignorăm valorile şi să promovăm tot felul de pseudovedete. Există presă tabloidă care face asta. De ce trebuie să o facem cu toţii?

Eu una sunt la început de drum şi nu vreau să cred că voi fi nevoită ca, pe viitor, să profesez în acest domeniu şi să alerg după nişte persoane care nici măcar nu există (care nu au făcut nimic şi care nu s-au remarcat în niciun fel). Noi, generaţia tânără, ar trebui să încercăm măcar să facem o schimbare. Se poate!  Dacă există voinţă, chiar se poate!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro