Marţi, 16 aprilie 2024 - 12:00:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Minel Ghiţă Mateucă – auzenii şi vedenii (pamphlet şi pamphlit)


17 iunie 2013

Avertisment: Scriu cu „PH” în loc de „f”, pentru a arăta ce idee „bună” este graPHierea titlului ziarului „altPHel” şi ce „modă” nePHericită ar putea produce printre elevii neştiutori de carte (desigur, cei mai mulţi dintre ei! din fericire, există şi excepţii!). De data asta, voi scrie cu majuscule, ca să se vadă că sunt din Prahova cică... Adică să vadă toată lumea ce agramat e judeţul nostru, sau ce mentalitate provincială avem, că vrem să ne punem prescurtarea denumirii judeţului pe toate gardurile, PHoile... şi, mai ales, în titlu de publicaţie.

 

          Asemeni politicienilor, pe care ei îi critică, din ce înţeleg eu, pentru că sunt ipocriţi, pentru că amăgesc electoratul cu promisiuni şi pentru că nu sunt transparenţi şi democratici şi civilizaţi decât când le convine lor să PHie aşa, Minel Ghiţă Mateucă se aude tăcând când îl întreb ce nu îi convine să îl întreb... Oare va da dovadă că e corect şi transparent şi va răspunde? Eu îmi PHac datoria de jurnalist şi îl mai întreb şi îl voi întreba cât timp voi putea vorbi şi scrie: 1. Ce te califică, Minele, să lucrezi muzeograPH şePH la Muzeul Judeţean Prahova de Ştiinţele Naturii? 2. Ce activitate ai avut anul trecut, ca ocupant al acestui post? 3. Este sau nu suspect de agramatism (cu posibilitate de arestare preventivă şi apoi de trimitere dePHinitivă în temniţa uitării marilor erori publicistice) titlul ziarului la care scrii – „alPHel”?

 

          Nici nu mai ştiu de câte săptămâni îl întreb chestiile astea, dar sunt aproape convins că nu va răspunde niciodată... Ghici de ce?...

          A răspuns odată că nu împăiază proşti, adică asta PHace el la muzeul mai sus amintit: nu împăiază... proşti. Adică el spune ce nu PHace, atunci când îl întrebi ce PHace. Adică el e viceversa... Că, de!, suntem corecţi! Dăm lecţii „noi”... Păi, Minele, zis de către mine, în limba pamPHletistică, un FRANCIOAGĂ, ia răspunde tu ca un şcoler eminenche ce iaşte tu: Proştii se împăiază, mă? Ei nu e oameni? Oamenii se împăiază? Ia zi-ne, mă, muzeograPH şePH la Muzeul Judeţean Prahova de Ştiinţele Naturii, există această practică, acest obicei, această cutumă de a împăia proşti? Din ce ştiu eu, niciun prost nu a fost vreodată împăiat, dar poate ştii tu, „biologule”, ceva cazuri şi ne umileşti cu ştiinţa ta de carte! Aştept să ne răspunzi cum e cu împăierea proştilor pe care tu nu o faci la Muzeul Judeţean Prahova de Ştiinţele Naturii. Păi cum dracu’ să faci ce nu se face? Cum se numeşte greşeala asta virgulă Minele?

          Evident că „obsesia Gelu Nicolae Ionescu” nu-l slăbeşte. Omul din liga 3 culturală, acolo plasez eu oamenii la fo 60 de ani, fără operă, mai nou, însă, se pare că nici nu mai aude bine şi, în rubrica de comedie locală din ziarul de vineri, 14 iunie 2013, scapă nişte cuvinte, aşa ca să mă facă de râs cică. Pe scurt: Bă, am zis: Am ascultat melodii compuse pe versuri ale lui M. Eminescu, în interpretarea Fanfarei C.J. Prahova!

          Ce, auzi ca cucu-n cioc?

          Hai, pa! Scrie, bă, cărţi!

          La muncă!

          Lasă miştourile, „atmosfera”!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro