Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:48:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Raport de preşedinte 10 ani de dictatură reformistă


28 septembrie 2014

Alianţa Preşedinţilor

 

Odată cu încheierea perioadei de depunere a candidaturilor la funcţia de preşedinte al României, am demarat campania de monitorizare a alegerilor prezidenţiale din România.

Monitorizăm şi spunem adevărul. Exact acel adevăr pe care niciunul dintre toţi politicienii români din ultimii 25 de ani nu a avut şi nici nu va avea vreodată interesul să îl spună.

Azi, campania noastră de monitorizare denumită „Alianţa Preşedinţilor” prezintă raportul de activitate al preşedintelui încă în funcţie, domnul Traian Băsescu. Cel cu care, de altfel, a început şi se va şi termina campania pentru alegerea următorului preşedinte al României.

Aşadar...

Raport de preşedinte

10 ani de dictatură reformistă

 

Peste două luni, se vor încheia cei zece ani de când cetăţeanul Traian Băsescu este preşedintele României.

În toată această perioadă, nu a existat la modul concret şi cât se poate de transparent un raport de activitate al celui în cauză. De altfel, un bilanţ care nu ar trebui să reprezinte o excepţie şi care ar trebui făcut de către orice persoană care deţine o funcţie publică.

Traian Băsescu este, se vede bine, ocupat cu treburi cu mult mai importante, cum ar fi dinamitarea siguranţei naţionale şi propaganda electorală pentru cea pe care o consideră sinonimă democraţiei şi statului de drept româneşti. În comparaţie cu asemenea misiuni de nivel înalt, un biet bilanţ al activităţii sale după două mandate de preşedinte de ţară pare complet lipsit de relevanţă, dacă nu plictisitor.

Motiv pentru care, iată, ce a însemnat preşedintele României în perioada 2004-2014, cu toate efectele pentru cetăţenii şi statul român:

-          Traian Băsescu a schimbat cizmele de cauciuc şi întâlnirile de la ora 4 dimineaţa din dughenele periferice ale capitalei cu fotoliul de preşedinte din care, odată instalat şi autoproclamat „şeful statului”, a început să-şi arate adevărata faţă şi intenţie: cea de tiran absolut şi iluminat care încalcă cu nepăsare şi violenţă exact principiile şi conceptele pe care le propovăduieşte sfătos şi emfazic.

-          Traian Băsescu a dat un nou înţeles dictaturii neocomuniste pesediste, instaurând guvernarea de tip „stat în stat” prin propriul grup de interese care a desăvârşit spolierea României din vremea guvernării pesediste, operaţiune în fruntea căreia, pe post de custode, a numit-o pe Elena Udrea.

-          Un prim semn al despotismului lui Traian Băsescu a fost însuşirea prin furt şi violarea Justiţiei statului român, devenită nu numai propria jucărie, dar şi „prostituata” personală, folosită ca instrument de manipulare, de şantaj, de destabilizare a statului şi a structurilor lui, de suspendare a tuturor dosarelor în care el urma să fie anchetat şi de ocultare a ceea ce este şi reprezintă la modul real acest personaj.

-          Traian Băsescu, omul, şi Traian Băsescu, preşedintele României, au încălcat absolut toate normele morale şi de bun-simţ, făcând o virtute din viciile proprii. Timp de 10 ani, poporul român a avut un preşedinte poligam şi alcoolic, mândru de conduita sa total deplasată, inadecvată şi de neiertat pentru orice om de rând, ca să nu mai vorbim de un preşedinte de ţară.

-          Traian Băsescu şi-a promovat familia, apropiaţii şi pe oricine l-a servit în cele mai înalte şi avantajoase poziţii  în stat. Cine i-a fost împotrivă a suferit şi suferă consecinţele văzute şi nevăzute ale răzbunării, trăsătura sa principală de caracter.

-          Traian Băsescu şi-a construit o mie de identităţi pe care le schimbă şi ni le arată după bunul său plac şi calcul.

-           Traian Băsescu a surpat şi subminat morala, identitatea, economia, justiţia, toate structurile statului şi viaţa fiecărui român în parte.

-          Traian Băsescu a atentat şi atentează cu bună ştiinţă secundă de secundă la siguranţa statului şi cetăţeanului, prin declaraţii voit periculoase şi letale, erijându-se în cel care controlează serviciile statului şi care foloseşte informaţiile pe care le deţine în interes strict personal şi de grup, în completă contradicţie cu jurământul pe care l-a depus la investitură, cu legea, cu interesele statului român şi ale noastre, cetăţenii acestuia.

-          Traian Băsescu, un individ care a înclinat balanţa oportunităţii personale în raportul pe care l-a avut din poziţia de preşedinte al României cu partenerii externi, s-a erijat în specialist în relaţii internaţionale, uitând ca, de la pupitrului Palatului Cotroceni, să ne anunţe pentru cine şi pentru ce este el „jucător”.

-           Traian Băsescu, un cetăţean bun (poate) exclusiv la condus nava, a confundat această abilitate cu cea necesară conducerii unui stat, devenind, dintr-o persoană mai mult decât mediocră, „specialist” în toate domeniile statului, permiţându-şi, timp de un deceniu, să-şi transforme neştiinţa în linii de guvernare a României în care „mediocraţia” şi „dezastrocraţia” au înlocuit democraţia şi meritocraţia.

-          Traian Băsescu, timp de 10 ani, a fost preşedintele României, premierul ţării, şef de partid şi de partide, însăşi Constituţia, şeful structurilor, şeful mass-media, şef la toate capitolele şi atotcunoscător şi, în final, acum, când doar un proces pentru înaltă trădare îl mai poate atinge, agent electoral şi combinator politic pentru omologul său feminin pe care vrea să ne-o impună cu titlu de unică şi ultimă salvare.

-          Traian Băsescu are un singur mare „merit” în dicţionarul maleficilor şi celor care au colapsat România: reoficializarea dictaturii ceauşiste prin definitivarea cu brio a ceea ce Ion Iliescu a început în 1989, lăsându-ne ca moştenire: spălarea pe creier, minciuna, decimarea morală şi fizică, aparatul de represiune şi furtul ca singură speranţă de a „trăi bine”.

În final, acest raport nu ar fi complet fără ca domnul Traian Băsescu să ne răspundă cu ocazia uneia dintre numeroasele sale apariţii publice, la următoarea întrebare:

Ce înseamnă pentru dumneavoastră, domnule Traian Băsescu, cu dovezi faptice, nu, ca de obicei, declarative şi inventate, statutul de preşedinte al României din ultimii zece ani în termenii constituţionali, democratici şi ai statului de drept, cei unanim acceptaţi la nivelul întregii lumi, nu adaptaţi doar la nivelul codului de reguli şi principii personale?

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006999886023

 

 

Marina Ene

Simona Stan

(Consultanţi politici)


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro