Joi, 25 aprilie 2024 - 11:59:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Anastase vs. Bădescu: 1-0


1 februarie 2013

Mă uit uimită la ceea ce se întâmplă în aceste zile în Consiliul Local Ploieşti. Aleşii PDL se joacă cu simpla idee de construire a 23 de apartamente ANL. Nu este vorba nici de o valoare foarte mare a acestor apartamente, nici de un număr semnificativ de locuinţe noi. Nu vorbim despre împiedicarea dezvoltarii  Ploieştiului.

Eu cred că în realitate este vorba de o lecţie pe care pedeliştii Robertei Anastase i-o dau primarului Iulian Bădescu. Este de fapt mai degrabă un avertisment menit să îi atragă atenţia edilului că are nevoie de voturile pedeliştilor din Consiliul Local. Dacă hotărârile simple pot fi fără probleme adoptate cu cele 14 voturi ale aleşilor USL, problema intervine la hotărârile de patrimoniu care au nevoie de 2/3 din voturile consilierilor. Ieri s-a văzut că cele trei voturi ale aleşilor PPDD le sunt necesare useliştilor, dar nu şi suficiente. Iar senzaţia mea este că zvonurile privind înlocuirea lui Raul Petrescu vor înceta şi va începe un adevarat „război” de cucerire a cel puţin unui vot din tabăra PDL.

Altfel, la orice proiect de hotărâre care priveşte patrimoniul oraşului, Roberta Anastase îi va aduce aminte primarului Bădescu că a trădat-o şi a părăsit PDL când democrat liberalii erau pe val. Îi va transmite astfel că nu îi iartă candidatura de la locale împotriva lui Andrei Volosevici şi nici sprijinul acordat lui Paul Dumbrăvanu la parlamentarele din decembrie 2012.

Dar sunt la fel de convinsă că Iulian Bădescu nu îi va lăsa prea mult timp avantajul Robertei Anastase şi că la următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local Ploieşti vom descoperi un vot (sau poate chiar trei voturi) care va merge spre tabăra USL.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro