Vineri, 26 aprilie 2024 - 4:29:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


În 2018, Prutul va deveni un râu intern al României Mari


6 septembrie 2017

In cadrul Programului Naţional ROMÂNIA 100, la Ploieşti s-a desfăşurat, în perioada 1-3 septembrie 2017, cea de a III-a ediţie a Festivalului folcloric „Prahova Iubeşte Basarabia”. În cadrul evenimentului organizat de Consiliul Judeţean Prahova şi Centrul Judeţean de Cultură Prahova, pe lângă manifestările cultural-artistice, am consemnat şi o înfrăţire între localităţile Mingir - raionul Hânceşti şi Sireţi – r.Străşeni cu comuna prahoveană Lipăneşti.

Demn de remarcat e faptul că peste 90 la sută dintre localităţile prahovene sunt înfrăţite cu raioane/sate basarabene. Semn că Prahova iubeşte cu adevărat Basarabia!


Înfrăţirea este o acţiune de suflet, care urmează să demonstreze fraţilor de peste Prut, dragostea noastră necondiţionată, urmând să implementăm mai multe proiecte socio-economice în cele două localităţi din Republica Moldova”, a declarat primarul comunei Lipăneşti, Robert Viorel Nica.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a remarcat că „astfel de acţiuni sunt binevenite, atât în România cât şi în Republica Moldova, mai ales ţinând cont de faptul că anul viitor marcăm cei 100 de ani de la Marea Unire. Sunt extrem de bucuros că Lipăneştiul a hotărât să se înfrăţească cu localitatea Mingir, satul meu de baştină, care este un sat cu oameni minunaţi şi dragoste faţă de România”.

La rândul său, dna Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedinte al C.Judeţean Prahova – o aprigă luptătoare a ReUnirii -, a declarat:„Prahova este primul judeţ din ţară care are un Festival dedicat Basarabiei - aflat deja la a III-a ediţie - şi iată că  şi moldovenii iubesc Prahova şi vin în număr din ce în ce mai mare aici, anul acesta fiind prezenţi circa 300 de artişti. Consiliul Judeţean Prahova iubeşte Basarabia prin fapte, în ultimii trei ani am oferit 100000 euro raioanelor de peste Prut. Semnele arată că Unirea este aproape; a fost concert românesc la Bălţi şi în Cahul. Sper ca, în curând, Prutul va deveni un râu intern al României Mari”.

Prahova a devenit pentru noi cea de-a doua casă, eu aş vrea să spun că Prahova iubeşte raionul Hânceşti, avem renovate sala de şedinţe a Consiliului Raional, Biblioteca Raională, se renovează secţia de primiri urgenţe, tot pe banii din Prahova. Hânceştiul va marca cei o sută de ani de la Marea Unire, tocmai pentru a demonstra că noi nu ne-am uitat istoria şi că fraţii nu-şi uită fraţii.”, a menţionat şi Ghenadie Buza, preşedintele raionului Hânceşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro