Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 5:51:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sa ne jucam de-a patriotismul


9 ianuarie 2016

Dupa tragedia din Colectiv, opinia publica a rectionat brusc impotriva clasei politice din Romania. O clasa politica abonata la banul public, care a vandut tot ce a putut strainilor, numai pentru îmbogăţirea personală. Oameni de afaceri de carton, analfabeti la propriu, care profitand de naivitatea cetatenilor, de faptul ca "au fost alesi" au jefuit si au vandut Romania pe nimic.

Pe cea mai mare retea de socializare din lume, toti romanii arunca cu piatra si condamna politicienii ultimilor 25 ani. Politicienii tac malc, dar se reorganizeaza, infiintand partide noi sau impingand in prim plan fete noi, "curate"

Brusc, toata lumea vorbeste de patriotism, de nationalism. Chiar si afaceristii de carton si politicienii care au condus si distrus Romania. Sa-i credem? Haideti sa analizam matematic un caz local, al municipiului Ploiesti, destul de reprezentativ ca model pentru Romania si sa ne jucam putin cu imaginatia.

Ploiestiul este un municipiu care are aproximativ 200.000 locuitori (http://www.ploiesti.ro/populatia.php), unul dintre cele mai mari din tara. Este un municipiu destul de puternic industrializat si se afla intr-o regiune a tarii destul de favorizata atat de clima,  cat si din punct de vedere al infrastructurii.

Ce s-a intamplat in ultimii 25 ani cu Ploiestiul, de a ajuns la un pas de faliment, cum se vehiculeaza in presa? Haideti sa vedem!

  • Reteaua de apa potabila, "esentiala vietii", a ajuns pe mana frantujilor de la Apa Nova (http://www.apanova-ploiesti.ro). Frantujii ne vand apa in oras, dupa bunul lor plac. La ei acasa se lauda cu "Evian"-ul, pe care o vand la preturi astronomice, iar pe noi ne taxeaza dupa modelul frantuzesc. Ce-au facut sa ne ia banii? Nimic! Au preluat alimentarea cu apa a municipiului de pe vremea comunismului si au aliniat preturile dupa "Evian". De ce am vandut esenta vietii strainilor? Din patriotism, evident! Cine a acceptat sa vand viata ploiestenilor pe nimic? Politicienii tuturor partidelor, care s-au perindat in diferite coalitii la conducerea municipiului.
  • Incalzirea locuintelor in sistem centralizat. Ploiestiul este unul dintre putinele orase din Romania in care sistemul de incalzire centralizat este functional si aproape obligatoriu. Cine vinde caldura in Ploiesti? Frantujii de la Veolia (http://www.veolia.ro). Stiti care este culmea patriotismului la politicienii din Ploiesti? Nu ai voie sa te debransezi de la plata catre Veolia decat cu ... aprobare speciala! Politicienii patrioti care au condus orasul au dat HCL-uri peste HCL-uri prin care au "donat" (ca asociat inseamna cu totul si cu totul altceva) sistemul de incalzire centralizat al termocentralei Brazi si exploatarea catre frantujii de la Dalkia Termo Prahova, devenita de curand Veolia.
  • Gazele naturale in Ploiesti sunt vandute de catre GDF SUEZ Energy România (https://www.gdfsuez.ro), devenit de curand Engie (http://www.engie.com). Alti frantuji! Bai politicienilor, bai tradatori de tara si de neam, Ploiestiul pute a petrol si gaze, iar voi ati vândut tot frantujilor? Ce partid este vinovat de dezastru? Oficial niciunul...
  • Energia electrica este vanduta in Ploiesti de catre SFEE Muntenia Nord – Ploiesti (http://www.electricafurnizare.ro). Aceasta este o companie a grupui Electrica S.A. (http://www.electrica.ro), o alta companie romaneasca: "al doilea acţionar al Electrica, după stat, este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu 75 milioane euro, iar al treilea este ING, care a participat prin mai multe entităţi".
  • Deszapezirea si curatenia orasului. De data aceasta, politicienii au fost patrioti. Au preferat sa plateasca preturi exorbitante pentru aceste servicii unui roman de-al nostru, un afacerist de carton abonat la banul public, pe numele lui Silviu Prigoana. Rosalul deszapezeste si face curatenie in Ploiesti. Pe ce sume? Nu conteaza, cand este vorba de-un miliardar de carton, mare om de afaceri din Top 300 abonat la banul public. Multumim clasei politice ca aceste servicii nu le-a instrainat. Au dat dovada de patriotism! Culmea dracului ce le-a iesit deszapezirea de zilele trecute celor de la Rosal! A plouat a doua zi dupa ce a nins si orasul a fost complet deszapezit. Desigur ca aceasta reusita s-a reflectat si in factura municipala.
  • Cablul TV, internetul si telefonia sunt impartite in diferite procente companiilor UPC, RDS si Telekom. Alti romani!

Bai politicieni patrioti, in 25 ani ati vandut totul, absolut totul, numai pentru a va imbogati si a trage de sfori. Vreti sa ne mai jucam de-a patriotismul?

Cred ca vremea voastra a apus, este timpul sa va duceti la ...

Sursa foto: https://balaurulroman.wordpress.com


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro