Marţi, 19 martie 2024 - 9:56:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Profesioniştii plăţilor online din România - PayU


31 martie 2014

Anul trecut, în luna noiembrie, am lansat pe internet un site pentru care am dorit plata online, atât cu card, cât şi prin SMS. Întrucât site-ul pe care l-am gândit este adresat atât pieţei externe cât şi celei interne, am încercat să obţin cea mai bună ofertă de pe piată, alături de o implementare cât mai uşoară.

Trebuie să ştiţi că plăţile online prin SMS şi cu card bancar sunt procesate de foarte puţine firme. În România, principalii jucători pe această piaţă sunt MobilPay şi PayU (sau GeCAD Internaţional).

În calitate de programator şi beneficiar al procesărilor de plăţi online, am studiat oferta şi am decis: să fie MobilPay!

Trebuie să subliniez un aspect foarte important: indiferent ce firmă alegeţi, implementarea platii online, nu este o treabă simplă. Atât MobilPay cât şi PayU NU VĂ IMPLEMENTEAZĂ PLATA ONLINE! Dacă ştiţi programare Dumnezeieşte, dacă înţelegeţi manualele lor idioate de implementare şi-i întrebaţi (ambii vă răspund la întrebări şi sunt extrem de amabili) puteţi să implementaţi o plată online. Altfel... nici o şansă.

Nu vreau să fiu răutăcios, dar manualele lor de implementare sunt adresate exclusiv specialiştilor sau celor care au mai implementat plăţi online.

Afacerea mea fiind la început de drum, mânat doar de un entuziasm extrem, am apelat la MobilPay, companie care te lasă să-ţi deschizi cont gratuit la ei, îţi implementezi soluţia de plată singurel şi când eşti gata, ei îţi verifică implementarea şi-ţi dau drumul la plăţile online. Destul de practic, dar anevoios ca programare. În fine, unde este ceva moka, nici pretenţiile nu sunt prea mari.

Spre mare mea neşansă, site-ul pe care l-am programat şi gândit este un site de predicii pentru pariuri sportive: http://www.best-tips.org. Ideea acestui site este extrem de simplă: eu prezic în fiecare zi câteva rezultate la competiţiile sportive. Din noianul de competiţii sportive care urmează să se desfăşoare în următoarele 48 ore, pe baza anumitor criterii, prezic anumite rezultate. Evident, indic şi anumite cote de pariuri, de la diversele case de pariuri care includ competiţiile sportive cu cel puţin 48 ore înainte de desfăşurarea acestor evenimente.

N-am nici o înţelegere semnată cu vreo casa de pariuri, fiecare vizitator al site-ului meu poate juca predicţia mea la casa de pariuri dorită. Ca să cresc şansele de câştig, întotdeauna aleg cotele cele mai mici oferite de casele de pariuri pentru evenimentul sportiv prezis.

Deci nu organizez jocuri de noroc, nu indic o casă de pariuri anume, pur şi simplu pe site-ul meu, http://www.best-tips.org, ofer predicţii privind competiţiile sportive care urmează să se desfăşoare în următoarele 48 ore.

După ce-am programat ca nebunul soluţia de plată online MobilPay, când am solicitat aprobarea plăţilor online, am primit următorul mesaj:

"Din păcate nu putem activa serviciile oferite de dumneavoastră. Pentru a activa modalitatea de plată prin card site-ul dumneavoastră trebuie înregistrat la Mastercard deoarece este vorba de un site de jocuri de noroc, iar pentru modalitatea de plată prin SMS este necesar să ne trimiteţi o copie după aprobarea primită de la comisia de jocuri de noroc din carul ANAF.".

Am rămas fără replică la acest răspuns. Nu vrea MobilPay-ul... nu procesez plăţi prin ei, pentru că aşa vor muşchii lor! După ce am înţeles modul lor idiot de plată, l-am implementat la mine pe site şi am încercat să asigur hrana copiilor mei. Dar MobilPay nu vrea! Îmi aduc aminte că şi Henri Coandă a inventat motorul cu reacţie, folosit de toate avioanele din lume, dar a avut neşansa să fie român!

M-am consolat cu ideea, am pierdut toată luna decembrie cu MobilPay, telefoane, email-uri, pentru rezultatul final: KANCI! Niem plată!

Cu înverşunare, înainte de a face ceea ce a făcut Coandă, am apelat şi la PayU, un alt jucător important pe piaţa românească de procesări al plăţilor online. Subscriu la ei pe site, mă contactează o dnă/dra de la ei, îmi trimite un contract, eu refuz să-l semnez, mai negociem, îi mai explic ceea ce vreau eu, ea înţelege... şi se dă la fund. Moartă vreo două săptămâni. În timpul ăsta, mă sună un tip extrem de plăcut, de la microplăţi (plăţi prin SMS), care îmi spune că a înţeles ceea ce vreau eu să vând (EVRICA! Unu' deştept!) şi-mi spune că Vodafone nu vrea să-mi aprobe tariful şi plata prin SMS.

Este adevărat că şi cei de la MobilPay tot la Vodafone s-au împotmolit lucrurile... Eu i-am spus tipului de la firma X că nu mă interesează VODAFONE, cine vrea să fie corect şi cinstit, îmi aprobă plata prin SMS!

După încă o săptămâna, dna/dra de la PayU îmi răspunde că am aprobată plata cu cardul şi prin SMS de la Oange şi Cosmote. Moam, ce realizare, după de 3 luni de programare şi negocieri! Dar dacă vreau să dau drumul la site-uletul meu, trebuie să semnez un contract cu PayU, pentru care, numai deschiderea de cont costa "Total factura: 529.94 RON".

Ce naiba să mai zic, am băgat mâna în buzunar şi am plătit factura! În sfârşit, am găsit unii care nu mi-au spus că site-ul meu este asociat cu "gammbling-ul" şi care s-au străduit şi au reuşit să îmi obţină aprobarea plăţilor prin SMS în reţeaua Orange şi Cosmote.

Uite aşa, am reuşit să devin client al PayU! Dă-i şi programează o altă soluţie de plată online, care nu are absolut nici o legătură cu plata online programată prin MobilPay.

Cei de la PayU au propriul lor manual de implementare al plăţii online. Este făcut de cei care au gândit acest sistem de plată. Logic manualul, nu am ce zice. Doar dacă reuşeşti să-l înţelegi. Sunt amabili, îţi răspund la întrebări (niţel cam la mijto, parafrazând "manual de implementare pag.4-5").

După vreo câteva email-uri schimbate cu PayU, constat că ei sunt CEI MAI BUNI de pe piaţa plăţilor online din România. PayU vă oferă plată prin SMS (la mine, VODAFONE nu mi-a aprobat plata prin SMS, pentru simplul fapt că le făceam concurenta la cartela lor PrePay de 5 Euro), plata cu CARD şi plată prin PayPal.

Este bine de ştiut că ei procesează plăţile online exprimate în EURO şi vă fac automat conversia de la EURO la lei. Va scăpa de o grămadă de belele de pe cap. Dvs. afişaţi preţul produselor în EUR, cumpărătorul plăteşte în XAF (Central African CFA franc) şi dvs. vă veţi încasa leuţii româneşti de la PayU. Bună treabă, nimic de comentat!

Ba mai mult, cei de la PayU procesează şi plăti efectuate prin PayPal! Extrem de uşor şi de flexibil!

După 5 luni de cazna pentru a-mi lansa site-ul, după ce am plătit "deschiderea de cont" în valoare de 530 lei, cei de la PayU au reuşit să îmi aducă zâmbetul de faţă şi să nu fac ceea ce a făcut Coandă.

Bravo lor, bravo echipei PayU, vi-i recomand din toată inima!
Mii de mulţumiri Laurei Coman, care a perseverat pentru ca plata şi site-ul http://www.best-tips.org sa fie online.

Dai un ban, dar stai în faţă!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro